0X8007274c Fix Error Fix за Windows 10

0

Грешката 0x8007274c се показва в Windows 10, когато системата ви не може да се синхронизира с IMAP акаунта, който сте посочили.

Грешката обикновено се показва с приложението Windows 10 Mail, въпреки че може да бъде причинена и от Outlook. Съществува съответстващ код за грешка 0x80072726, който може да се показва и на някои системи.

Грешката е причинена от блокирането на връзката към IMAP сървъра, най-често от вашата защитна стена на трета страна. SVCHOST.exe също понякога се блокира, предотвратявайки синхронизирането.

Съобщенията често се показват като:

“Имаме проблем при изтеглянето на съобщения. Опитайте отново по-късно. Код на грешка 0x8007274c и 0x80072726”

За да разрешите проблема, трябва да премахнете някой от потенциалните блокове към IMAP имейл връзката.

Начинът да направите това е първо да се уверите, че приложението ви за поща е настроено правилно, след което връзката ви не е блокирана от вашето антивирусно / защитно стено приложение.

Ако успеете да постигнете това правилно, трябва да можете да получавате имейли чрез избрания от вас имейл клиент (било то Windows Mail или Outlook). Процесът трябва да бъде относително прост:

Решение

1. Временно деактивирайте всяка защитна стена на трети страни

Ако имате защитна стена на трета страна (AVG / Avast / Kaspersky / Symantec), най-добре е временно да я поставите на пауза. По този начин ще можете да видите дали блокира връзката на вашето пощенско приложение с IMAP сървъра. Можете да направите това, като използвате следните стъпки:

 • Щракнете с десния бутон върху иконата на антивирусната / защитната стена в долната дясна лента на задачите на Windows.

 • От менюто, което се появява, потърсете „пауза“ или „временно деактивиране“

 • Изберете за 10 минути или каквато и да е съответната опция

Докато това ще остави компютъра ви временно изложен, ние можем просто да рестартираме, след като тестваме приложението за поща още веднъж.

Сега трябва да влезете в приложението си за поща и да видите дали то ще изтегли имейла този път или не. Ако не, това означава, че трябва специално да разрешите файла svchost.exe в основните елементи на Windows.

2. Разрешете SVCHost.exe през защитната стена на Windows

SVCHost.exe се използва от Windows, за да помогне на услугите да работят във вашата система. Въпреки че това приложение обикновено работи добре, понякога ще бъде блокирано, защото се опитва да получи достъп до файлове / услуги, но не.

Ако все още изпитвате грешка 0x8007274c (или 0x80072726), трябва да опитате да направите „изключение“ за това приложение в защитната стена на Windows:

 • В лентата за търсене в долния ляв ъгъл на екрана въведете „Защитна стена на Windows“

 • Кликнете върху приложението, което се появява първо в списъка

 • От менюто, което се зарежда, изберете „Разрешаване на приложение или функция чрез защитната стена на Windows“

 • Добавете ново приложение с URL адресите на директориите: – C: WindowsSystem32svchost.exe – C: WindowsSYSWOW64svchost.exe

 • След като е добавен, го преименувайте на „Процес на хост за услуга на Windows“ и след това щракнете върху „OK“

След това отново трябва да тествате приложението Mail. Ако работи, значи сте решили проблема (засега).

Ако не, ще трябва да извършите същия процес с Windows Defender …

3. Разрешаване на SVCHost.exe чрез Windows Defender

Windows Defender е антивирусното приложение по подразбиране, което се доставя с Windows 10. Ако горните стъпки не са работили, ще трябва да добавите svchost.exe към изключените приложения:

 • От долния десен ъгъл на лентата на задачите изберете малкия син щит и щракнете с десния бутон

 • Изберете “Отваряне” от менюто, което се появява

 • Щракнете върху „Настройки“

 • Превъртете надолу до „Изключвания“

 • Добавете изключване

 • Изберете “” Изключване на exe, com или str процес “и изключете следното: C: WindowsSystem32svchost.exe & C: WindowsSYSWOW64svchost.exe

 • Рестартирайте компютъра си

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta