Зонална аларма – доброто, лошото и грозното

З

Zone Alarm е безплатна програма за защитна стена, която също се предлага с усъвършенствани функции за тези, които желаят да изберат тях. Подобно на повечето антивирусни програми, Zone Alarm също нараства с всяка нова версия. Една от най-известните функции на Zone Alarm е, че той изисква разрешение от потребителя всеки път, когато компютърът влиза в нов сайт, като гарантира, че имате свободата да изберете или да откажете сайта от гледна точка на вашите предпочитания.

Тази функция понякога може да причини досада, особено когато сте в средата на работа по нещо важно или ако искате да бъдете без прекъсване, докато играете компютърна игра. Много потребители несъмнено се чувстват разочаровани и възпрепятствани от старите версии на програмата, причиняващи периодични прекъсвания. Следователно една от най-новите версии на Zone Alarm предлага възможност за автоматично избиране или отказване на сигнали в „Режим на игра“ на програмата.

Освен защитната стена на Zone Alarm, Zone Alarm Security Suite 7 е друга опция за обикновения потребител. Тази програма се инсталира бързо и се деинсталира също толкова лесно, когато трябва да я премахнете. Въпреки че има недостатъка, че няма опции за възстановяване или архивиране, Zone Alarm Security Suite 7 е жизнеспособна опция за онлайн защита, тъй като е добре известна със своята практически интуитивна функция „учене“, която позволява на програмата да разбере вашите предпочитания от гледна точка колко често ви пита дали искате да продължите към определен уебсайт.

Също така, функцията за деинсталиране е допълнителна полза, която не получавате с програми като Norton. Въпреки че може да изглежда като малка подробност, невъзможността да деинсталирате антивирусна програма може да доведе до няколко неприятности, като малките са проблеми като програмата, която редовно ви моли да надстроите, и по-значими като старата програма, която пречи на нова, която вие може да избере да инсталира във вашата система.

Zone Labs също е похвален за много ценената функция Auto Learn, налична в Zone Alarm, която позволява на потребителите да персонализират своите системи според техните специфични предпочитания. Тъй като предлага и защита от кражба на самоличност, Zone Alarm е безспорно една от най-добрите програми за защита, достъпни онлайн. Потребителите също така имат гъвкавостта да контролират данните на кредитната си карта и друга финансова информация чрез онлайн система в реално време и да им се изпращат предупреждения при откриване на подозрителна дейност. Zone Alarm може също да ви помогне да спрете да получавате хартиени копия на нежелана поща и нежелана поща във вашата охлювска поща.

Една област, в която потребителите са намерили Zone Alarm за малко съмнителен, е методът му за идентифициране на надеждни сайтове. За разлика от програми като AVG, които използват свои собствени ленти с инструменти за наблюдение на сигурността на посещавания уебсайт, Zone Alarm използва база данни от „доверени“ сайтове, които могат да бъдат определени и контролирани от потребителя. Въпреки че това може да даде на определени потребители усещане за гъвкавост и контрол върху техните антивирусни системи, други несъмнено биха харесали по-конвенционална система за защита, която използва вградени ресурси и актуализации за защита на компютъра от злонамерени атаки.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta