Как да стартирам антивирусна услуга Avira, когато не реагира на кликвания или опити за отваряне

К

Avira Antivirus придоби популярност като безпроблемна, надеждна антивирусна система от Германия. За разлика от конкурентите, включително такива като Kaspersky и Norton, Avira често се рекламира като свободна от “bloatware” – което означава, че прави това, което е предназначено, без да заема твърде много системни ресурси в процеса.

Установихме, че Avira е много добра алтернатива на много от най-популярните антивирусни приложения – предоставя ефективно решение, без да възпрепятства основната производителност на вашата система. Въпреки това, той страда от един основен проблем – който е, че ако го заредите във вашата система, може всъщност да изглежда, че не се зарежда.

Начинът, по който Avira работи, е със “зареждаща” система. Това работи подобно на контролния панел на Windows и по същество означава, че можете да управлявате антивируса си / Internet Security / и т.н., без да се налага да зареждате всяко приложение поотделно. Този loader е това, което повечето хора изпитват като всъщност не се показва, след като инсталират Avira.

Типичните симптоми на проблема са, че ще инсталирате Avira и след това ще се опитате да го заредите, като щракнете върху иконата му (или от работния плот, или от лентата за бързо стартиране). Докато вашите „кликвания“ се регистрират (системата ви изглежда, че всъщност ще прави нещо), нищо не се случва.

Проблемът е, че “услугата” на Avira не се зарежда правилно. Това обикновено се причинява от проблем с разрешение с Windows, но може да има редица други причини, които са твърде много, за да се отбележат.

Решението е да затворите услугата на Avira и след това да я презаредите. Това трябва да накара системата да се зареди на екрана ви, което ви позволява да инсталирате / деинсталирате различните компоненти, от които се нуждаете, или да задействате системата възможно най-ефективно:

  • Натиснете клавишите Windows + R на клавиатурата

  • Въведете “services.msc” и натиснете OK

  • Това ще зареди прозореца “услуги” – превъртете надолу до “Avira Service Host”

  • Щракнете с десния бутон и изберете „Старт“

  • Затваряне на прозореца

  • Щракнете двукратно върху иконата “Avira” отново

  • Този път трябва да се зареди

Най-важното нещо, което трябва да осъзнаете с това, е, че е проектирано да работи възможно най-гладко на възможно най-много системи. Ако не се зареди след изпълнението на горното, ще трябва да рестартирате компютъра си и след това да опитате да изпълните стъпките отново.

Често има проблеми с извикването на услуги преди зареждане на приложението, което трябва да бъде решено, като се гарантира, че системата може да чете приложението правилно.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta