Безплатно сканиране за вируси онлайн – Сканиране на вашия компютър за заплахи, когато антивирусът се провали

Б

Има моменти, когато не можете да използвате вашия антивирус, защото вирусът или каквото и да е заплахата го е деактивирал. Как да сканирате компютъра си, ако случаят е такъв? Не можете да използвате вашия защитен софтуер и следователно не можете да премахвате заплахите.

За щастие повечето антивирусни компании имат онлайн инструмент за сканиране, който можете да използвате. Компании като McAfee, Symantec, Bitdefender и други компании за защита от вируси осигуряват безплатно сканиране на вируси от своите уебсайтове. Можете да го използвате безплатно, без никакви такси.

След сканиране на вашия компютър и определяне на заплахите, можете веднага да намерите инструмента за премахване, за да го премахнете от интернет. Обикновено има инструмент за премахване за всяка заплаха и можете да го намерите на уебсайтовете на компанията за софтуер за компютърна защита като уебсайта на Symantec.

В Интернет обаче има няколко безплатни сканирания за вируси, които осигуряват премахване на заплахи като BitDefender Online Scanner.

Можете също да използвате безплатното сканиране за вируси, за да изпробвате нов тип софтуер за защита от вируси. Да приемем, че в системата ви е инсталиран антивирус и искате да изпробвате нов софтуер за защита от друга компания, но системата ви не може да има два антивируса наведнъж. И така, как тествате новия софтуер за сигурност?

Можете да използвате безплатното сканиране за вируси, предоставено от компанията, за да сканирате вашия компютър и да го сравните със съществуващия ви антивирус. По този начин можете да определите кой се представя по-добре, без да се налага да деинсталирате съществуващия си.

Повечето безплатни вирусни сканирания обаче не осигуряват премахване на заплахите и изискват някакъв начин на плащане, преди да го премахнат.

За да можете напълно да защитите себе си и компютъра си, по-добре е да избягвате да изтегляте подозрителен софтуер или да посещавате подозрителни уебсайтове, вместо да се опитвате да го премахнете след заразяване.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta