7 съвета за подобряване на вашата интернет сигурност

7

Ето 7 съвета, които трябва да вземете присърце за сигурността на вашия компютър и данните, които той съдържа.

1. Винаги правете резервни копия на вашите документи и друга важна информация, съхранявана на вашия компютър. Винаги има шанс злонамереният софтуер да повреди операционната ви система без поправка. Внимавай. По-добре е да сте в безопасност, отколкото да съжалявате.

2. Поддържайте операционната си система Windows актуализирана с най-новите корекции за сигурност от Microsoft. Windows е най-популярната операционна система на планетата и следователно е любимата цел на хакерите. Намерете и инсталирайте и корекции за вашите програми на Office.

3. Инсталирайте софтуерна или хардуерна компютърна защитна стена. Няма оправдания за пренебрегването на това. Ако използвате Windows XP, той е вграден. Отидете в Центъра за сигурност и се уверете, че е активиран. Ако нямате защитна стена, вируси, червеи, троянски коне, злонамерен софтуер и рекламен софтуер могат лесно да влязат във вашия компютър чрез интернет.

4. Инсталирайте антивирусна програма и я използвайте! Вашият компютър е под постоянна заплаха, докато е онлайн. Уверете се, че сте активирали функцията за автоматично актуализиране, и я планирайте да актуализира дефинициите на вируса ежедневно. Можете също да планирате сканиране с повечето антивирусни програми. Настроил съм да сканирам всяка вечер.

5. Изключете компютъра си и го изключете от интернет, ако не го използвате. Хакерите не могат да атакуват компютъра ви, ако е офлайн.

6. Въздържайте се от отваряне на прикачени файлове към имейл. Не го правете, дори ако разпознаете подателя. Използвам разумно бутона за изтриване.

7. Не стартирайте програми с неизвестен произход. Бъдете особено внимателни с P2P сайтове, софтуер за споделяне и безплатни приложения.

Следвайте тези съвети и компютърът ви ще работи по-дълго и ще има по-малко проблеми.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta