5 основни неща, които трябва да знаете за мрежовата сигурност

5

Мрежовата сигурност е необходимост както за дома, така и за офиса. Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да защитите вашата мрежа, системи и връзки, за да избегнете хакване, кражба на връзки и повреда на вашите компютри и документи. Тези 5 основни неща, които трябва да знаете за мрежовата сигурност, могат да защитят вашата мрежа.

Сигурност на рутера

Вашият рутер може да бъде конфигуриран да маскира различните ви IP адреси, да изключи излъчването на вашия безжичен сигнал, да настрои пароли и мрежи за безжична защита и дори да защити вашата мрежа. Вашият рутер е по същество ключът към вашата мрежова сигурност и при правилна настройка ще защити всичките ви системи от повреди и проникване. Това е външното ниво на защита и може да се счита за входна врата на вашата мрежа.

Сигурност на защитната стена

Всеки компютър във вашата мрежа трябва да бъде защитен от защитна стена. Защитната стена може да блокира нарушителите, да скрие вашите документи и файлове и дори да улавя и унищожава вируси и шпионски софтуер. Защитните стени могат да създадат караница за компютърните потребители, но са наложителни за защита на системата и има няколко ненатрапчиви програми за защита на защитната стена, които ще работят във фонов режим и привличат вниманието само когато има проблем.

Кибер защита

Има няколко начина да поддържате киберсигурността на вашата мрежа. Първото са защитни стени и второ поколение защитни стени за двойна защита. Следващата опция е програма за вируси и шпионски софтуер, която ще почисти системата ви и всички файлове и файлове за изтегляне, за да се предпази от троянски коне и друг зловреден софтуер. Трябва също да използвате ума си, за да сте сигурни, че защитавате поверителната лична информация от разпространение в Интернет и редовно да сменяте пароли, за да сте сигурни, че вашата мрежа е непроницаема.

Несигурни мрежови разходи

Мрежата ви е център на цялата компютърна дейност и поддържането й в безопасност и звук е важно не само за вашата информация, работа и файлове, но и за вашия портфейл. Хакерите и зловредният софтуер могат да причинят сериозни щети на вашите компютри и да ви струват такси за ремонт и дори да ви се наложи да подменяте системи. Дори премахването на обикновен вирус може да доведе до много пари, когато трябва да занесете компютъра си в сервиз. Възможно е да бъдат направени някои разходи, за да направите вашата мрежа защитена, но това е много по-малко от разходите и щетите, ако бъдете хакнати или заразени на ниво мрежа.

Професионална мрежова сигурност

Мрежовата сигурност не е нещо, което трябва да се приема с лека ръка. Има толкова много нива на защита, които можете да активирате, така че няма причина мрежата Ви някога да е уязвима. Ако сте „технически невежи“ или като цяло нямате представа как да започнете да настройвате сигурна мрежа, свържете се с професионалист, който може да ви помогне да настроите мрежовата си сигурност за вашия дом или офис. Не рискувайте безжичният ви сигнал да бъде откраднат от случайни непознати, които могат да използват това „вътре“, за да влязат във вашите компютри и да съберат информация или да повредят вашите системи.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta