Същността на актуализирането на вашия антивирусен софтуер

С

Всеки е чувал за антивирусния софтуер и по едно или друго време е изнасял лекции за неговото значение. Компютърната сигурност е тема, която се превърна в част от социалния речник и прилагането на основните мерки за сигурност се превърна в рефлекс от страна на потребителите. Въпреки това по-голямата част от настоящите ни практики са или остарели, или неадекватни. Имайте предвид, че кибер престъпленията и подобни заплахи, особено злонамерен софтуер, се развиват в световната мрежа. Те променят персоналите си толкова бързо и умело, че могат да продължат да заблуждават една и съща група потребители отново и отново.

Ако сте си потупали гърба, след като сте инсталирали антивирусен софтуер, току-що сте се превърнали в уязвими в средата на кибер войната. Компютърната сигурност също трябва да бъде непрекъснато начинание – пътуване. Не можете да пренебрегвате притесненията си, след като имате функционална антивирусна програма във вашата система. Може да ви свърши работа само за няколко дни, след което не сте по-добре в състояние, отколкото преди да го придобиете.

Нека разделим картината на по-малки парчета.

Бърза еволюция

Това, че даден зловреден софтуер не е бил излъчен в новинарските канали и не е струвал на правителства милиони пари, не означава, че е безвреден. Злонамереният софтуер се върти около подобни кодове и модели и създава асортимент от персони, предназначени да привлекат потребителите да ги активират. По-важното е, че те също променят своите цифрови подписи, за да попречат на антивирусния софтуер да ги открие.

Стратегията на зловредния софтуер се оказва ефективна, особено за тези, които нямат представа как работи техният антивирусен софтуер. Без значение колко пъти сканирате компютъра си за заплахи, антивирусът няма да открие заплаха, която не разпознава. След това ще останете с компютър, който работи неизправно, и антивирус, който не може да ви каже защо.

За щастие, бързото развитие не е факт, който се отнася само за злонамерен софтуер. Софтуерните компании често пускат актуализации, за да се противопоставят на последната партида зловреден софтуер, пусната в мрежата. Повечето антивирусни програми изтеглят тези актуализации при всеки достъп до интернет. Разгледайте добре антивирусния софтуер сега и проучете настройките му. След като остарее, обикновено ви предупреждава чрез подкана. Свържете се веднага с интернет и изтеглете актуализацията. Всяка секунда по-късно и ще рискувате да предоставите на вратичката вратичка, през която могат да пълзят.

Редовно подновяване на лиценза

Самият антивирусен софтуер може да спре да функционира, ако не успеете да подновите лиценза му. Не, не е нужно да преглеждате безкрайни документи и да подписвате името си на който и да е договор; това подновяване на лиценза се случва и по време на нормалните актуализации.

Постоянно актуализиране

Не разчитайте на автоматичните функции на вашия антивирус. Поставете си точка да проверявате настройките си за сигурност и състоянието на компютъра всеки път, когато използвате компютъра си. Когато сърфирате в интернет, включете нови корекции за сигурност в търсенето си. Също така помага, ако знаете как ръчно да инсталирате тези актуализации, в случай че в мрежата се разпространява сериозна порода зловреден софтуер.

Това може да ви звучи сложно и може да е отначало, но със сигурност скоро ще го разберете. В края на краищата всички тези усилия си заслужават вашия компютър.

Религиозно надграждане

Пробните и грешките понякога са неизбежни, особено когато се стремите към антивирусен софтуер, който отговаря на вашите компютърни дейности. Опитайте няколко легитимни антивируса, преди да се установите за постоянен. Той трябва да отговаря на определени критерии, моделирани според вашите навици.

Не вземайте предвид промените в количеството на изтегления носител и честотата ви в мрежата. Тъй като нивото на използване на вашия компютър се повишава, повишава се и вашата сигурност. Религиозно надградете антивируса си, както подобава на преходите, в които се подлагате.

Мислите ли, че вашите приятели и членове на семейството ще се възползват от това знание? Продължете и публикувайте тази статия или я изпратете на тях. Ако имате допълнителни точки за добавяне към тази статия, оставете коментар, за да ги споделите с нас.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta