Някои прости факти за защитните стени на Windows

Н

Защитната стена е бариера за ниво едно, която се състои от комбинация от хардуер и софтуер, която ограничава излагането на компютър или компютърна мрежа от неоторизиран достъп и излагане на заплахи от Интернет под формата на крекери, вируси, червеи, хакери и други злонамерено намерение. Защитната стена е най-основната и важна първа стъпка в слоестата сигурност, която може да бъде предприета от компютри за дома и малкия бизнес.

Без защитен компютър със защитна стена, след като влезете в мрежата и започнете да сърфирате в Интернет, всички неща и още гореспоменатите са силно обект на случване. Неупълномощени хора или порочни софтуерни програми могат да обработват вашите компютърни файлове, получавайки лична информация, да унищожават файлове, да инсталират лоши намерения за кодове, да отвличат компютъра ви, за да създават проблеми на други компютри или мрежа от компютри и безкрайно доставяне на лоши събития, които за съжаление можете да откриете твърде късно или; може дори да не са наясно. Така че, трябва да се разбира, че имате нужда от защитна стена на вашия компютър!

Целта на American Industry Maintenance (AIM), LLC не е да подкрепя тактиката за плашене, а по-скоро продължава да бъде защитник на осведомеността на потребителите. Поради това е важно да знаете дали вече имате операционна платформа Windows Vista или Windows XP (Home или Professional) със сервизен пакет 2 (SP2), инсталиран на вашия компютър, имате инсталирана защитна стена като функция на тези програми. Ако имате различна версия на Windows (Millennium (ME), 2000, 98), наистина трябва да получите конфигурация на хардуерна или софтуерна защитна стена от дистрибутор и да я инсталирате, преди да се свържете отново с интернет.

Ако не сте сигурни каква операционна платформа Windows работи на вашия компютър, можете да разберете незабавно, като изпълните следните стъпки;

  • Щракнете Започнетеи след това щракнете Бягай.
  • В Бягай диалогов прозорец, въведете winver. Щракнете върху OK.

Ще се появи друг диалогов прозорец, който обявява версията на софтуера на Windows, която е инсталирана на вашата компютърна система. Ако установите, че имате Windows Vista или Windows XP с инсталиран SP2, можете разумно да предположите (ако не сте променили настройките), че защитната стена на Windows е включена, тъй като е настроена по подразбиране, преди да напуснете фабриката.

Не е достатъчно да знаете, че имате защитна стена, тя трябва да бъде активирана, за да работи и да предприеме действията за сигурност, за които е предназначена. Въпреки че може да мислите, че това е неподходящ коментар или просто здрав разум, Проучването за киберсигурност McAfee / NCSA, проведено през октомври 2007 г., установи, че само 73% от американците смятат, че дори имат защитна стена и от този процент; само 64% ​​действително са активирали защитната стена. По този начин тъжната реалност беше, че само 4% от американците разбират защитните стени „напълно“ и повече от 4 от 10 американци (44%) не разбират как работи защитната стена.

Ако имате инсталирана Windows Vista или Windows XP с SP2 и наистина не сте сигурни дали защитната стена е активирана, можете да предприемете следните стъпки, за да проверите нещата;

  1. Отворете защитната стена на Windows, като щракнете върху Започнете бутон, щракване Контролен панел, щракване Сигурност и накрая, Защитна стена на Windows.
  2. Щракнете Включете или изключете защитната стена на Windows. Ако бъдете подканени да въведете администраторска парола или потвърждение, въведете паролата или предоставете потвърждение. Трябва да знаете, ако не сте настроили и администраторски акаунт, администраторският акаунт по подразбиране (фабрични настройки) има потребителско име: Администратор и парола не е зададен и трябва да се остави празно.
  3. Кликнете върху (Препоръчва се) и след това щракнете Добре.

След като сте инсталирали или активирали защитната стена, важно е да запомните, че това е проактивна мярка за сигурност от първо ниво. Защитната стена не е превантивна мярка. Защитната стена няма да предотврати изпращането на вируси по имейл като троянски кон, което е софтуерен трик, който изглежда полезен, но в крайна сметка е доброкачествен и чрез дизайн ви подвежда да ги отворите и изтеглите и да получите последващо поражение. Други вируси, шпионски софтуер, изскачащи реклами, спам и фишинг измами не се избягват чрез използване на защитна стена. Защитната стена може да помогне за защита на компютър в безжична мрежа; но не може да ограничи достъпа до самата мрежа. За предпазни мерки трябва да конфигурирате безжична мрежа, която използва защитен достъп до Wi-Fi (WPA) с мрежов ключ или еквивалентна поверителност (WEB).

За да установите доста пълна слоеста защита на компютъра, трябва по същия начин да инсталирате добра антивирусна програма и антишпионска програма или защитен костюм, който включва всички тези мерки в рамките на един софтуерен пакет. Защитни стени, шпионски софтуер, антивирусни програми, блокиращи изскачащи прозорци, премахващи зловреден софтуер и пълни пакети за сигурност, както и софтуер за поправка на системния регистър от големите дистрибутори в цял свят са достъпни за преглед и изтегляне от fixfixing (dot) com.

Ако искате да сте в безопасност в Интернет, отколкото дължите на себе си, за да избегнете кражба на самоличност и да прегледате мерките за сигурност и оптимизация на софтуера, предназначени за вашата защита.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta