Неразбиране на антивирусния софтуер

Н

# Неразбиране на McAfee – някои хора смятат, че е трудно да конфигурирате McAfee, докато други смятат, че е лесно да се направи това. Всъщност много хора не знаят, че McAfee има две версии. Те са корпоративна версия и домашна версия. Първият е по-сложен от по-късния, въпреки че корпоративната версия може да осигури по-добра защита от домашната версия. Ако сте напреднал потребител на компютър, препоръчително е да използвате корпоративна версия. И ако сте компютърен начинаещ, домашната версия е подходяща за вас.

# Неразбиране на Nod32 и Norton – някои потребители смятат, че Nod32 е антивирусен софтуер на Norton. Всъщност антивирусният софтуер Norton се произвежда от компанията Symantec, докато Nod32 е продукт, принадлежащ на компанията ESET.

# Неразбиране на Kaspersky – някои потребители вярват, че антивирусният софтуер на Kaspersky ще отнеме много ресурси за компютър. Всъщност това е така, защото те отварят ненужни услуги и модули за сканиране по време на процедурата за настройка на Kaspersky. Ако обаче могат да конфигурират Kaspersky правилно, Kaspersky няма да заема много компютърни ресурси. Например, ако рядко използват защитата на Kaspersk за електронна поща, антиспам за имейл, родителски контрол, сканиране при стартиране и подобни функции, те могат да деактивират тези функции.

# Когато компютърът ви е заразен, може да помислите, че форматирането на компютъра може да ви помогне да се отървете от вируса. Всъщност този метод не работи винаги. Когато вашият компютър е заразен от някои видове вируси, които могат да влязат в твърдия диск и BIOS, форматирането на компютър няма да помогне.

# Някои хора не могат да различат разликата между защитната стена HIPS и защитната стена NIPS. Първият е защитна стена за защита на безопасността на системата, а по-късният е за защита на мрежовата безопасност.

Всъщност целият антивирусен софтуер е предварително дефинирани решения за вируси и трябва да има някои най-нови вируси, които са твърде нови за предварителната дефиниция на антивирусния софтуер. Ако вашият антивирусен софтуер не може да премахне вируси вместо вас или вашият антивирусен софтуер е деактивиран / блокиран от вирусите, може да се наложи да знаете как да премахнете вируса, троянски коне автоматично и след това ръчно открийте и изтрийте злонамерени програмни файлове, процеси, .dll файлове и записи в системния регистър с произволно име, създадено от вирусите. Ако нямате опит, може да се наложи да намерите някой друг, който да ви помогне да изчистите напълно упоритите вируси.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta