Как да поправя грешката на DNS сървъра да не отговаря

К

DNS, което означава Domain Name Server, е важна част от вашия компютър, защото служи като йерархична система за именуване, предназначена да идентифицира уебсайт и неговия IP адрес, който е изграден върху разпределена база данни за компютри или за всеки свързан ресурс към Интернет. Много хора изпитват много проблеми с DNS компютрите си, тъй като техните компютри често могат да се объркат с различните важни DNS настройки на вашия компютър.

Какво причинява грешките в DNS сървъра

Има редица причини, поради които DNS сървърът може да не реагира и да предизвика грешки, но по-долу са някои от най-често срещаните:

  • Неправилни настройки на DNS
  • IP адресът се е променил
  • Проблеми със защитната стена

Ако искате да поправите грешката на DNS сървъра да не реагира, препоръчително е да следвате урока, който очертава стъпките, които трябва да се предприемат, за да се реши проблемът.

Как да коригирам грешките на DNS сървъра

Първо се препоръчва да деактивирате защитната стена и въпреки че може да мислите по друг начин за това решение, защото може да изложите компютъра си на риск от вируси и злонамерени инфекции. Необходимо е обаче да деактивирате защитната стена. За да направите това, изпълнете следните стъпки по-долу:

  • Щракнете върху Старт, в полето за търсене въведете „Защитна стена на Windows“.
  • След като се появи опцията, щракнете върху „Защитна стена на Windows“.
  • Това трябва да отвори прозореца на защитната стена и вляво имате възможност да изключите защитната стена, щракнете върху това.
  • След това трябва да продължите да изключвате защитната стена на Windows и да натиснете OK.

След това трябва да изчистите кеша на браузъра на вашия интернет, защото доста често проблемите, свързани с интернет, са свързани с кеша на браузъра.

Накрая се препоръчва да сканирате базата данни на системния регистър на вашия компютър за повредени или повредени файлове и настройки. Вътре в компютъра на всеки има нещо, наречено регистър, което е виртуална база данни, която съдържа маса изключително деликатни, важни и структурно здрави файлове и настройки. Тези файлове и настройки действат като инструкции, които казват на компютъра ви какво да прави при определени обстоятелства. Например, ако искате да осъществите достъп до Интернет, компютърът ви първо ще осъществи достъп до базата данни на своя регистър и ще намери конкретния файл, който му показва как да инициира заявката, изпратена от потребителя. Ако обаче тази структурно базирана база данни е нарушена или се промени във всеки случай, компютърът ви може да изпита много проблеми, тъй като структурата на базата данни я е променила, това означава, че компютърът ви може да се обърка и да работи изключително бавно.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta