Антивирусният софтуер може да предотврати необходимостта от ремонт на компютъра

А

Едно нещо, от което всички потребители на компютъра се страхуват, е денят, в който трябва да занесат машината си в сервиза за компютър. Никога не знаете, когато вземете машината, дали ще я върнете обратно, или ремонтният техник ще ви каже, че не са успели да запазят вашето устройство. Ако все пак върнете бебето си, най-вероятно ще трябва да платите доста пари, за да го направите. Ремонтът на компютъра предизвиква ужас в сърцата на всички собственици на компютри.

Страхотното е, че има неща, които можете да направите, за да предотвратите да се налага да носите машината си на техник. Чрез правилното използване на вашия антивирусен софтуер можете да спрете нуждата от ремонтни услуги. Можете също така да си спестите притеснението и възможността за кражба на самоличност.

Вашият антивирусен софтуер не може да свърши работата, за която е проектиран, ако го забраните. Това означава, че когато зададете настройките на защитната стена толкова ниско, че нещо освен да премине, тогава всичко може и ще премине. Защитната стена е там, за да ви защити и да ви помогне да избегнете скъпи пътувания до сервиза.

Вашият антивирус е най-новата версия в деня, в който сте го инсталирали. Ако не сте му позволили да се актуализира автоматично, значи сте се оставили отворени за заплахи. Изобретателите на зловредния софтуер, шпионския софтуер и вирусите работят денем и нощем, за да създадат версии, които ще преодолеят антивируса. Вашият антивирус трябва да бъде актуализиран до последната версия, за да може да разпознае най-новите злонамерени троянски коне.

Трябва редовно да правите пълни сканирания на вашия компютър с вашия антивирусен софтуер. Софтуерът не може да улови престъпника, нахлул във вашия компютър, освен ако не му позволите да сканира всеки сантиметър от вашия компютър и данни. Ако можете да създадете автоматизирано цялостно сканиране на системата, препоръчително е да го направите. Ако не, тогава стартирайте пълно сканиране ръчно около веднъж на всеки седем дни.

Инсталирането на правилните инструменти ще ви попречи да правите скъпи ремонти в бъдеще. Трябва да знаете как да използвате функциите на антивируса, който инсталирате, за да защитите машината си възможно най-задълбочено. Едно нещо, което се оказа полезно за много хора, е да изпробват безплатна версия на антивирусната програма, която обмислят. По време на безплатния пробен период те могат да се научат да използват всички функции или да открият дали програмата е твърде сложна и да изберат друга.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta