Анонимно сърфиране и интернет сигурност – Как ме защитава анонимното сърфиране?

А

Що се отнася до анонимното сърфиране, има три основни категории анонимни уеб прокси технологии:

  • Уеб-базиран анонимен прокси
  • Прокси, зависими от протокол
  • VPN тунелиране

Подробното описание на всички тези технологии е илюстрирано по-долу: –

Уеб-базиран анонимен прокси: Това е интернет базирана услуга, която ви позволява да сърфирате в мрежата чрез прокси сървър с подобрени функции за сигурност. Уеб-базирани анонимни прокси се използват само за сърфиране в мрежата. Работната процедура за тази анонимна технология е описана по-долу:

1. Отворете прокси уеб страницата

2. Въведете URL адреса, който искате да посетите, в тяхното адресно поле

3. След това кликнете върху бутона “Go”

След това вашата заявка за URL адрес се пренасочва през техния прокси сървър, използвайки неговия IP адрес за извличане на информацията. Има някои ограничения обаче, тъй като основният недостатък на тази технология е, че проксито не ви позволява да преглеждате всички сайтове, по-точно защитените сайтове (като SSL). Той ви пречи да разглеждате сайтове за банково и пазаруване. Освен това тези уеб-базирани пренасочващи устройства могат да спрат работата на бисквитките или други важни функции, които са необходими за сърфирането в уебсайтове. По този начин тази технология ви позволява да сърфирате в Интернет с подобрени функции за сигурност и поверителност, тъй като цялото несигурно съдържание може да бъде автоматично блокирано. Както и да е, технологията не е предназначена за динамични потребители на Интернет.

Зависими от протокола прокси: инсталирането на прокси-сървъри е друг важен начин за извършване на анонимно сърфиране. Всъщност има широк спектър от прокси, които се използват за извършване на различни дейности. Например, можете да използвате уеб прокси за сърфиране, за изпращане на имейл можете да използвате препращач и много други. Въпреки това, използването на протокол зависими прокси е доста често в наши дни. Различните прокси, зависими от протоколи, включват уеб прокси, чорапи прокси и SSH тунелиране. Основният недостатък на използването на тази технология е, че те са изцяло зависими от протокола, така че софтуерът, инсталиран на вашия компютър, трябва да има достатъчно прокси поддръжка.

Уеб прокси е доста лесен за използване, просто задайте настройките на браузъра си в IP адресната лента. По този начин помага да скриете реалния си IP и ви позволява да извършвате анонимно сърфиране. Използването на тези прокси не гарантира, че не са инсталирани хакерски прокси или държавни прокси. Освен това той не поддържа политика за криптиране на данни, така че има всички възможности данните ви да станат загадъчни до известна степен.

VPN тунелиране: Съкращението VPN означава „Виртуална частна мрежа“. Това е едно от най-добрите решения, които подпомагат анонимното сърфиране. Тази уеб технология се използва широко от финансови институции, държавни агенции и други големи кооперации, за да осигури функции за сигурност и поверителност на техните данни. Освен анонимното сърфиране, тези протоколи също ви помагат ефективно да използвате Интернет. Тази технология поддържа политика за криптиране на данни.

Всички тези технологии зависят от протокола и използването им изисква функции с висока честотна лента и скъпо мрежово оборудване като рутери. Изводът е, че той предоставя функции за висока сигурност, докато сърфирате в интернет.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta